Hírolvasó

111. Mezei futó Magyar Bajnokság, Kecskeméten

Terepfutásról fiataloknak - h, 03/25/2019 - 12:57

Beszámoló a 111. Mezei futó Országos Bajnokságról:

Szombaton kora reggel egy busznyi fiatallal, több mint 20 versenyzővel indultunk útra Kecskemétre. Titkon reméltük, hogy idén újra sikerül érmet, vagy érmeket szereznünk. A csapat jól felkészült, nagyon sokat dolgozott mindenki a tél folyamán és a kora tavaszi szezonban. Az előzetes felkészítő versenyeken elért eredmények (Pilisi Vertikál pályacsúcs, Vácrátóti győzelem, Zamárdiban dobogó...) mind azt mutatták, hogy jó formában vannak a gyerekek. Bár Farkas Balázs sajnos betegen érkezett, fájt a torka. Azért a lelkesedése megmaradt. Szóval bizakodók voltunk. Az időjárás a kegyeibe fogadta a verseny szervezőit és résztvevőit, hiszen kora nyári volt inkább, mint kora tavaszi. Meleg és napsütés. Tehát végre igazi öröm futásra lehetett számítani. A mezőnyökre nem lehetett panasz. Itt volt az ország színe-java. Minden egyesület elhozta a legjobbjait. Közel 700 indulóra lehetett számítani. Még éppen időben odaértünk, hogy átvegyük a rajtszámokat. A kicsik (U11-esek) már kezdhették is a pályabejárást és a bemelegítést. Ebben a nagyobbak voltak a segítségükre.

Először a 2009-es születésű fiúk álltak rajthoz. Farkas András, Erdődi Péter és Kovács Áron. 1 km-es táv várt rájuk, a strand melletti parkban kialakított pályán. Hatalmas iramban indultak és azon izgultunk, hogy ne tapossák le egymást. Szerencsére a rutin már ilyen fiataloknál is nagy előny. András elég régóta jár versenyekre, hogy tudja hogyan oldja meg a nehéz helyzeteket és a rajt tumultusából hogy jöjjön ki ügyesen. Peti és Áron is egyre jobbak már ebben. Be is álltak az élmezőnybe és nyomták a tempót. A célegyenesbe érve Andris meggyőző fölénnyel érkezett. Meg is nyerte a versenyt. :-) Nem sokkal mögötte Erdődi Péter érkezett a 7. helyen, majd pedig Kovács Áron 10-ként. Mindenkinek maximálisan kellett teljesítenie, hiszen csapat értékelés is volt. Rövidesen kiderült az egyéni arany mellett csapat elsőségnek is örülhettünk. Alig 1 ponttal, de sikerült megelőzni a tatai csapatot. :-)

Ezután az U13-as korosztály következett, ahol Pocsai Levente képviselt bennünket. Kiváló futással az előkelő 5. helyen ért célba, a nagyon erős mezőnyben. Jó kis eredmények ezek a Mezei Diákolimpia Országos döntője előtt.

A gyerek korcsoportosokat az Újoncok követték, 3000 m-es távon. Ők már a bajnoki futamban vettek részt. Előbb a lányok jöttek: a Zibrinyi Luca, Lövei Vanda, Lalik Petra és Béres Emma(Petra és Emma edzője Majkut Gergely) összeállítású csapat végül a 6. helyen végzett. Luca egyéniben 13., Vanda 35., Petra 38. és Emma 39. helyen ért célba. Petra és Emma azonos idővel, egyszerre futottak be a célba.

Az újonc fiúkat három miskolci fiatal képviselte: Nagy Dániel, Takács Bence, Bak László. 3000 m várt rájuk is. Nagy csatában végül a 7. helyet sikerült megszerezniük, a nagyon népes és erős mezőnyben. Egyéniben Nagy Dani 11., Takács Bence 23., Bak László 29. helyen ért célba.

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Beszámolók a tél végi és kora tavaszi versenyekről

Terepfutásról fiataloknak - h, 03/25/2019 - 12:36

A fedett pályás atlétikai versenyek után ismét a szabadban folytattuk a küzdelmeket és hegyi terepeken, mezeiken vettünk részt.

Egy kis összegzés a közelmúlt eseményeiről:
Kőbányán földalatti futás és Pilisszentkereszti terep verseny

Február utolsó hétvégéjén, Pócs Levente Kőbányán futott le a föld alá :-) és elég gyorsan tette, mert 3. helyen jött ki onnan. Farkas Balázs és Iván Levente Pilisszentkereszten indultak a 14.5 km-es távon egy Futapest Klub által szervezett terep futóversenyen. Ők is edzés gyanánt érkeztek, mert legjobb edzés a verseny. Ha már ott voltak, azért a korosztályuk dobogójának első és második fokát kibérelték. :-) Balázs az abszolút 3. helyen ért célba. Olyan nevek mögött, mint a pályacsúcsot futó Szabó Sándor és az örökifjú Varga Józsi!!! Nagyon biztató a srácok javuló formája. Jöhetnek a tavaszi mezei versenyek.

Az újoncok és a serdülők fedett pályás országos bajnokságai 2019

Terepfutásról fiataloknak - k, 02/05/2019 - 14:25

Az újoncok és a serdülők fedett pályás országos bajnokságai zajlottak az elmúlt hetekben. Január végén a 2006-os születésűek lepték el a BOK Csarnok rekortánját. A Nomád Terepfutó Suli, Miskolci Sportiskolásait három ügyes kis atléta képviselte. Zibrinyi Luca, Nagy Dániel és Takács Bence. Valamennyien 600 m-en és 2000 m-en indultak. Számunkra a fedett pályás versenyek az edzésprogramba változatosság kedvéért beillesztett megmérettetések. Ezért nem is könnyítünk ki rájuk, simán "munkából" megyünk el, gyorsítás nélkül. Szombaton a hosszabbik táv került megrendezésre. Luca végig kemény tempót tartva, a nagyon erős mezőnyben 9. helyen ért célba 7.33.48-as egyéni csúccsal. A hölgyek után, a fiúk is ringbe szálltak. Nagyon erős tempóban kezdett a mezőny. Dani szépen tartotta is magát sokáig. A táv végére már nem tudott ritmust váltani, de így is egyéni csúccsal ért célba az 5. helyen. 7.18.17-es idővel. Bence a sarkát fájlalta, de nem szerette volna kihagyni az OB-t. Becsülettel helyt állt és egyéni csúccsal lett a 14.

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

V4 Olimpiai Reménységek Versenye, Pozsonyban 2019.01.26.

Terepfutásról fiataloknak - p, 02/01/2019 - 13:53

Pozsonyban rendezték január 26-án a V4 olimpiai Reménységek Versenyét, ahol két nagyszerű futónk is indult. Bár ez fedett pályás verseny volt és nem terep, azért változatosság gyanánt nagyon jól beleillett a felkészülésünkbe.

Zákányi Panna a junior lányok között 1500 m-es távon a 2. helyezést szerezte meg, 5.11.85-ös egyéni csúccsal. Ugyanezen a távon Kovács Máté szintén egyéni csúccsal (4.38.05) lett ezüst érmes.

Kovács Anitának, Máté büszke anyukájának jegyzete:

Olimpiai Reménységek Versenye, Pozsony
Olympic Hopes Tournament

Amikor 6 évesen azt mondta nekem hogy világbajnok futó akar lenni, akár meg is mosolyoghattam volna a gyermeki ábrándozását ahogy mások tették, de én inkább persze a büszkeség mellett megijedtem egy kicsit. Rögtön eszembe jutott a saját sportolói múltam, a sok lemondás, a tönkrement térdem és azonnal elkezdtem félteni. De ugyanakkor az az elszántság ami olyan szorgalommal párosult már akkor, annyira meggyôzô volt hogy attól a ponttól kezdve tudtam hogy 100%-ig támogatni kell fiatal elhatározását. Az lehet ami csak szeretne lenni amíg az örömöt okoz Neki! Ma már a napi edzések, sok utazás , hétvégi versenyek irányítják életünket, de mosolyogva követjük, üvöltünk a pálya szélérôl vagy csendben állunk a háttérben ha csak egy meghitt ölelésre van szüksége. A csalódásoktól sajnos megvédeni nem tudjuk, de reméljük hogy nem lesz sokszor része benne. Hajrá Kincsem!!!!!! Minden adott hogy elérd az álmaidat!!! És ráadásnak még egy szuper edzőt is rendelt melléd a sors egy fantasztikus csapattal együtt.