Hírolvasó

Mezei Liga 2. állomás.

Terepfutásról fiataloknak - p, 01/22/2021 - 13:43
Éppen csak elkezdődött az új esztendő, mi máris versenyre voltunk hivatalosak. A hétvégén rendezték ugyanis Szekszárdon, a Mezei Liga 2. fordulóját. Most egy picik kisebb csapattal, de azért népes versenyzői gárdával látogattunk el a dunántúli barátainkhoz. Szőke Gergő és csapata ismét kitett magáért, nagyon jó vonalvezetésű pályát építettek. Az időjárás pedig egyenesen fenomenális volt. Szikrázó napsütés, szélcsend, szinte tavaszias időben versenyezhettek a fiatalok. Először most is a leifjabb lányok léptek a küzdőtérre. 3 km-t kellett teljesíteniük. Bartha Bodza (2009), Gombár Zoé (2008) az U14-es kategóriában, Lövei Vanda (2006) és Zibrinyi Luca (2006) az U16-os korosztályban. Vanda, ahogy legutóbb is, nagyon erős kezdéssel jól tartotta magát az élmezőnyben. Csupán az utolső körben szakad le kissé a riválisaitól. Így is 8 másodpercet faragott a legutóbbi eredményén és a 4. helyen érkezett a célba (Az U16-os korosztályban 3. helyen. Viszont a versenyt, elképesztő fölénnyel és sebességgel egy U14-es korosztályú lányka nyerte!) Vanda időeredménye: 10.59. Zibrinyi Luca is javított a korábbi eredményén és 27. helyen zárt a népes mezőnyben. Időeredménye: 12.38. Az U14-es korosztály is kiválóan teljesített. Bartha Bodza 6 másodpercet faragott a korábbi eredményén és lett 5. helyezett(11.50-es idővel), míg Gombár Zoé szintén eddigi legjobbját futva lett 7. helyezett. Ideje: 12.09.

[...] Bővebben!

Mezei Liga 1. állomás

Terepfutásról fiataloknak - sze, 12/16/2020 - 10:15
Bár már azt hittük, hogy idén nem lesz több verseny, szerencsére adódott még egy lehetőség Szekszárdon, ahol december 13-án vasárnap rendezték, a Mezei Liga 1. állomását. Nosza nem is haboztunk és egy elég népes csapattal elutaztunk a versenyre. A Miskolci Sportiskola és a DVTK SE versenyzői képviselték Miskolcot a viadalon. Nagyon kellemes őszies idő fogadott bennünket. A pálya is kiválóan volt kijelölve, izgalmas akadályokkal tarkítva. Először a legkisebbek álltak rajthoz 3 km-es távon. Illetve összevontan az U14-es lányok és az U16-os lányok, egy futamban. Figyelni kellett nagyon, hogy kinek ki is az ellenfele, hiszen az újoncokat itt most külön értékelték a serdülőktől. Azért a magasságuk alapján nagyjából be lehetett lőni, hogy ki melyik korcsoportba tartozhat. Tőlünk 4 lány volt érdekelt, akik közül kettő U14-es, Barta Bodza és Gombár Zoé , kettő U16-os volt: Lövei Vanda és Zibrinyi Luca. Vandával megbeszéltük, hogy most csak játékból fog versenyezni és nem számít hanyadik lesz, csak próbáljunk ki egy érdekes taktikát. Most tehát nem a szokásos utazz az élbollyal és a végén kemény hajrá volt a terv, hanem az elejétől tempót kellett futni és fartlekezni. Ahol adta a pálya az iramváltás lehetőségét, ott oda kellett lépni, aztán vissza utazó tempóba és ezt játszani amíg birja. Volt két kiváló futó lány, Szalay Zóra és Baier Zsófia, akik tudták tartani a lépést Vandával. A többieket viszont sikerült már az első kör végére leszakítani. Persze Vanda is fáradt és a második kör után már nem mentek az iramváltások, de egy szép egyenletes utolsó körrel be tudott jönni a 3. helyen, a fürge lábú Zóra és Zsófi mögött. Így is nagyon örült, hiszen most először állhatott dobogóra a mezei ligában. Időeredménye: 11.07 lett. Szépen szerepeltek a többiek is. Barta Bodza szintén 3. helyen végzett az U14-es korosztályban, 11.56-os idővel. (Még pályán sem futott ilyen gyors 3000-et korábban.) Őt követte Gombár Zoé, aki szinten élete leggyorsabb 3 km-ét futotta: 12.17 és ezzel az 5. helyen végzett a korosztályában. Zibrinyi Luca is kezd visszatérni hosszan tartó térdfájása miatti kihagyása után. Még nincs a régi formályában, de szorgalmasan készül és dolgozik rendesen, hogy újra az élmezőnybe kerüljön. Most a serdülők között 13. lett, 12.40-es idővel.

[...] Bővebben!

Szezonzáró versenyek októberben

Terepfutásról fiataloknak - k, 10/27/2020 - 10:14
Szezonzáráskét a hétvégén még két versenyen szerepeltek a fiatalok. Szombaton egy elég népes csapattal elutaztunk Kecskemétre, a Mezei Országos Bajnokságra. Miskolcot a Sportiskola növendékei, valamint a DVTK SE atlétái képviselték. Először az "Álomjövő futamokon" a legkisebbek álltak rajthoz. Itt a Miskolci Sportiskola Öttusa szakosztályának kiválóságai képviseltek bennünket. Őket követték a bajnoki futamok, korosztályonként. Mindenki kihozta magából a maximumot és kiválóan teljesítettek a fiatalok. Az alábbi eredmények születtek: Egyéni eredmények: U11 fiúk 1 km: Kántor Benedek 1. hely, idő: 03.53, Kántor Vince 11. hely idő: 04.22. U11 lányok 1 km: Béres Vanda 8. hely, idő: 04.41, Király Csenge Zsófia 17. hely, idő: 04.59 U13 fiúk 2 km: Herczeg Áron 1. hely, idő: 06.24. Újonc fiúk 3 km: Pocsai Levente 4. hely, idő: 10.24. Stefanovics Roland 19. hely, Idő: 11.51 Serdülő lányok 3 km: Lövei Vanda 8. hely, idő: 10.59. Hassan Mirjam 38. hely, idő: 12.43, Zibrinyi Luca 47 hely, idő: 13.10. Molitorisz Noémi 49. hely, idő: 13.18. Béres Emma Hanna 51. hely, idő: 13.25. Veres Lili 52. hely, idő: 13.32. Serdülő lány csapat: Miskolci Sportiskola A csapat 8. hely, 94 pont (Lövei Vanda, Hassan Mirjam, Zibrinyi Luca), Miskolci Sportiskola B csapat. 13. hely, 152 pont (Molitorisz Noémi, Béres Emma Hanna, Veres Lili) Serdülő fiúk 4,5 km: Kovács Máté 7. hely, idő: 13.22 Csoma Dávid Tibor 20. hely, idő: 14.36 Kocsis Bernát Bendegúz 31. hely, idő: 15.10 Nagy Dániel 41. hely, idő: 16.00 Virág László Dániel 47. hely, idő: 16.32 Majoros Máté 51. hely, idő: 16.44 Takács Bence 53. hely, idő: 16.56 Serdülő csapat: Miskolci Sportiskola A csapat 5 hely, 58 pont (Kovács Máté, Csoma Dávid, Kocsis Bernát Bendegúz), Miskolci Sportiskola B csapat 139 pont (Nagy Dániel, Virág László Dániel, Majoros Máté). Ifjúsági lányok 4 km: Petró Réka 22. hely. idő: 18.05. Ifjúsági fiúk 6 km: Tóth Balázs Márton 8. hely, idő: 19.00 (DVTK SE, edzője: Papp János) Ujhelyi Dániel Imre 14. hely, idő: 19.47 Pócs Levente 17. hely, idő: 19.52. Boldogh Benedek 25. hely, idő: 20.34 Ifjúsági csapat: Miskolci Sportiskola 5. hely, 56 pont (Ujhelyi Dániel, Pócs Levente, Boldogh Benedek) Junior lányok 5 km: Rokonay Szonja (DVTK SE) 11. hely, idő: 20.34 Fetter Virág (DVTK SE, edzője: Papp János) 18. hely, idő: 24.35 Junior fiúk 8 km: Farkas Balázs András 10 hely, idő: 26.13. Schein Péter (DVTK SE), 15. hely, idő: 27.23. U23 nők 5 km: Zákányi Panna (DVTK SE), 5. hely, idő: 18.48. U23 férfiak 8 km: Iván Levente (DVTK SE), 2. hely, idő: 24.48 Felnőtt férfiak 8 km: Tugyi Levente (DVTK SE, edzője: Szász László), 10. hely, idő: 24.17 Gratulálunk az versenyzőknek és az edzőiknek: Szűcs József, Szász László, Papp János, Majkut Gergely és Athos bá voltak a felkészítők. Vasárnap még 2 versenyzőnk (és egy szülő is)elindult a Szlovák határ közelében rendezett terepfutó versenyen, a Hangogyi tó Trail elnevezésű futóversenyen. Remekül szerepeltek valamennyien a 10,5 km-es távon. Zákányi Panna megnyerte a nők versenyét. Zákányiné Heni pedig 3. lett a korosztályában. Erdődi Péter(2009) az abszolut férfi mezőnyben 5. helyen végzett, a korosztályában (?) 2005 - 1989!! pedig 1. helyen végzett. Fantasztikus futással! Gratulálunk mindenkinek! Most jöhet a megérdemelt őszi pihenő, aztán novembertől indul a téli alapozás.