Terepfutásról fiataloknak

Frissítve: 37 perc 3 másodperc

VI. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás

k, 11/16/2021 - 11:05

Újra Mikulás Futás az Avalon Parkban és a Bükkben! Már lehet nevezni! Jó hangulat, izgalmasm és kemény pálya, értékes díjak!

78959531_1449067971908726_1622706178494562304_n.jpg

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Mezei futóversenyek kicsiknek és nagyoknak

h, 11/08/2021 - 13:17
Ismét eredményes hétvégét tudhatunk magunk mögött. A gyerek korcsoportosok és a nagyobbak is mezei versenyeken vettek részt. Kazincbarcikán a Sport XXI program keretén belül megrendezett versenyen, Nemesvámoson pedig a nagyobbak, akik a Mezei Liga 2. állomásán álltak rajthoz. Soósné Sárkány Anikó, és Antalné Máriási Erika által felkészített gyerek korcsoportos atléták kiválóan szerepeltek Katincbarcikán. A lányok, csapatban is és Beke Adrienn révén egyéniben is aranyérmet szereztek. A csapatot erősítette még a terepfutók közül: Csenge Zsófia Király és Vanda Béres. Nemesvámoson a DVTK SE és a Miskolci Sportiskola futói közül az újonc fiúk szerepeltek a legjobban, Herczeg Aron révén sikerült egy bronz érmet is szerezni.

[...] Bővebben!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Terepen, utcán, pályán is versenyeztünk

sze, 09/29/2021 - 09:16
Ismét van mikről beszámolni a hétvége kapcsán, hiszen 3 helyen is versenyben voltak a futóink. � Az U20-as liga döntőt a Magyar Atlétikai Szövetség az MTK pályán rendezte. A kétnapos rendezvényen 4 sportoló képviselt bennünket. Rokonay Szonja (2002) az első napon 1500 m-en lett 4. 5:35.28- as egyéni csúccsal, majd vasárnap 5000 m-en indult és itt is egyéni csúcsot ért el 21:14.64. (Mármint hivatalosan, mert edzésen futott már jobb időt). A fiúk közül Ujhelyi Dániel futott mind a két napon. Szombaton ő is 1500 m-en indult és lett 7. helyezett, 4:34.04-es idővel. Vasárnap Schein Petivel és Farkas Balázzsal együtt 800 m-en álltak rajthoz. Dani végül éppen csak lemaradva a dobogóról lett 4. helyezett, 2:03.22-es idővel. Sajnos Farkas Balázs és Schein Peti is betegséggel küszködve jöttek el, így ők csak becsületből lefutották a távot. Balázs 5. lett 2:09.61-el, Peti pedig a 7. helyen jött be. Lövei Vanda(2006) ismét egy utcai futáson jeleskedett. Az igen nagy mezőnyt felvonultató NATO Run futóverseny 10 km-es távján indult Budapesten, a Vérmező mellett felállított versenyközpontban. Szuper futással most is dobogóra ért. 39.33 alatt robogott végig az útvonalon és ezzel az előkelő 3. helyezést szerezte meg a nők között. Erdődi Péter(2009), fiatal versenyzőnk Salgótarjánban indult a Spartan Kid versenyen szombaton és vasárnap is. Szombaton egy futamban vett részt a 4,2 km-es, 22 akadállyal nehezített pályán és nyerni tudott. Vasárnap már 2 futamban is részt vett ugyanezen a pályán és mindkettőben győzött! Gratulálunk mindenkinek!

Versenyek szeptember közepén

sze, 09/29/2021 - 09:11
Szeptember 19-19-én 4 helyszínen versenyeztek a sportolóink. Mindenütt kiváló eredményekkel. � Kezdjük a beszámolót az utcai versenyekkel: Zibrinyi Luca (2006) Edelényben indult a Bódva Völgyi Maraton 10 km-es futamában, ahol a hölgyek között 3. helyezést ért el. Időeredménye: 50.17.0. Matyóföldön 4 futónk állt rajthoz az V. Mezőkövesd Félmaraton 7 km-es távján, valamint a 3 km-es gyerekfutamban. A rövidebb távon Fischer-Colbrie Jázmin 4. helyezést ért el. A 7 km-es távon Pócs Levente győzött, a csapattásra Ujhelyi Dániel előtt. Levi időeredménye: 24.33, Dani 25.02 alatt ért célba. A hölgyek között a még nagyon fiatal Fischer-Colbrie Fédra (2011) is indult és 40.04 alatt teljesítette a távot. Erdődi Péter (2009) a VI. Zemplén Trail terepfutó versenyen indult vasárnap. a 3850 m-es távon állt rajthoz és nem csak a korosztályát, de az abszolút versenyt is megnyerte. 19.10 -es időeredménnyel. Két tehetséges versenyzőnk Lövei Vanda és Béres Emma a regionális versenyeken kiharcolták a jogot, hogy indulhassanak Győrben a Serdűlők U16-os Atlétikai Országos Bajnokságán. Ez a verseny is az elmúlt hétvégén került megrendezésre. Szombaton Emma és Vanda is az 1500 m-es sítfutásban álltak rajthoz. Mindketten nagyon szépen teljesítettek. Vanda 7. helyen ért célba 5:00.27-es eredménnyel. Emma 14. helyen zárt a nagyon erős mezőnyben 5:35.83-as idővel. Vasárnap a 3000 m következett, ami jelenleg Vanda főbb száma a pályaversenyeken. Nagyon szuperül sikerült a felkészülése, jó formában várta a rajtot. Ebben a versenyszámban is nagyon sűrű és erős mezőny gyűlt össze. Vanda szépen tartotta az élmezőnyben a pozícióját egészen az utolsó körig, ahol a hajrában végül az előkelő 5. helyet sikerült megszereznie. Időeredménye: 10:56.46. egyéni csúcs. Vasárnap rendezte a MASZ a 10000 m-es Országos Bajnokságot is Budapesten. Itt Zákányi Panna (2000) és Behan Anikó(Szász László tanítványa) indultak, a DVTK SE színeiben. Mindketten elég fáradtak voltak még a múlt heti Félmaraton OB miatt, de azért szépen végigküzdötték a távot. Anikó 41.55-ös egyéni csúccsal zárt az 5. helyen, míg Panna bronz érmet szerzett a felnőttek között, az U23-as korosztályt pedig megnyerte! Időeredménye: 39.54, idei legjobbja. Gratulálunk minden ügyes versenyzőnek!