Terepfutásról fiataloknak

Feliratkozás Terepfutásról fiataloknak hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 1 óra 21 perc

Képes beszámoló a nyári edzőtáborunkról

p, 11/03/2023 - 11:13

Ismét Bükkszentkereszten került megrendezésre a nyári terepfutó edzőtáborunk. Augusztus 09 és 13 között. Több mint 20 fiatal jött el és dolgozott keményen ezalatt az 5 nap alatt. De azért szórakozásra, sok-sok játékra és tábortűz melletti beszélgetésekre is volt idő. Első napon túrázni mentünk a kedvenc túrautvonalainkon. Megmutatva az első bálozóknak, hogy merre lesznek majd az edzések. A vendégházban főleg társasjátékozás, vizicsaták voltak az alvás és a bőséges étkezések mellett. Idén is nagyon sok szülő besegített az ebédek elkészítésében. Ezúton is köszönjük. Mikor már mindenki jól ismerte a környék erdei útjait, ösvényeit, sok hosszú terepfutó edzést tzartottunk. Na meg éjszakai túrázást is. Felmentünk csillaghullást nézni a Kis-Déli kilátóhoz. A kilátó mellett voltak a legkeményebb edzéseink. A terep váltófutó edzések. Ezek mindíg nagyon jó hangulatban zajlottak. 

Jövőre reméljük ugyanitt folytathatjuk!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Sky Running Youth Cup és terep versenyek augusztus elején.

p, 11/03/2023 - 10:55
ugusztus első hetében, válogatott versenyzőink Olaszországban a Sky running Youth Cupon vettek részt. Remekül helytállva. A pénteki Vertikalon Lövei Vanda a kiváló 8. helyezést szerezte meg. De Kovács Máté, Rokonay Szonja, Farkas Balázs is a legjobbak között volt. Vasárnap a Sky futamokon szintén nagyszerű eredményeket hoztak. Gombár Zoe (felkeszitői: Gombár Péter és Berta Gábor voltak)a Kadett A korosztályban 8. helyen ért celba! Élete első világversenyén, a mezony egyik legfiatalabb tagjaként. Vanda ezen a napon is remekelt es 11. helyen futott be a celba, leküzdve a roppant technikás, kemény pályát. Szinten az élmezőnyben, 19. helyen végzett Kovács Máté! Szonja 20 helyen ért be! Farkas Balázs is kiválóan küzdött, de egy erős gyomorfájás, hasmenés hátráltatta. Ennek ellenére teljesítette a 23 km-es távot. A Lillafüred Trailen Fischer -Colbrie Jazmin a rovid tavon lett 2. Míg a nővére Fisher -Colbrie Fédra abszolút 3. helyen végzett a nők között 8.5 km-en, a korosztályát pedig megnyerte! Zákányi Panna Szlovákiában indult egy szintes félmaratonon es lett a nők között abszolutban 2. A korosztályát megnyerte! Gratulálunk mindenkinek!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Egy kis visszatekintés a nyári eseményekre

p, 11/03/2023 - 10:47
A Miskolci Sportiskola öttusa szakosztályának Zámbori Zoltán és Hunyadi Levente által felkészített versenyzői július első hétvégéjén, a németországi Erding városában megrendezett Laser-Run Európa-bajnokságon vettek részt. A négy tagú küldöttség legeredményesebb sportolójának Herczeg Áron bizonyult, aki három aranyérmet is hazahozott. Dicséret illeti a két aranyat begyűjtő Kántor Benedeket, a mix-váltóval ezüstérmes Kántor Vincét és a negyedik helyen végzett Prekob Bencét is. Eredmények 1. versenynap: U15-ös kcs., fiú váltó: 1. Herczeg Áron, Kántor Benedek U15-ös kcs., mix-váltó: 2. Kántor Vince, Csanak Boglárka U13-as kcs., mix-váltó: 4. Prekob Bence, Kertai Gréta 2. versenynap: U15-ös kcs.: 1. Herczeg Áron, …4. Kántor Benedek, … 21. Kántor Vince. Csapat: 1. Magyarország (Herczeg Áron, Szécsi Nemere, Kántor Benedek) U13-as kcs.: 11. Prekob Bence. 358091369_648630910631999_2203098383991696406_n.jpg Ugyanezen a hétvégén került megrendezésre Honvéd Kupa Atlétikai Verseny, Budapesten. Csapatunkat a Kovács Máté DVTK SE kiváló futója képviselte. a Szász László által felkészített versenyző, hatalmas egyéni csúccsal és az idei junior ranglistán a második pozíciót érő eredménnyel nyerte meg az U20-as korosztályban az 1500m-es távot. Időeredménye: 3.54.98!!! Ilyen időt miskolci futó ezen a távon, nagyon sok éve nem tudott produkálni! Gratulálunk Máténak és az edzőjének, Szász Lászlónak!!! 357743580_776157297650304_3759810463637246823_n.jpg Július második hétvégéjén ismét az öttusázóké volt a főszerep. 
újabb érmek Mórról a Magyar Kupa 4. fordulójáról Két-háromtusa egyéni: U11 kcs: Fischer-Colbrie Jázmin 9. helyezés U12 kcs: Pocsai Noémi Emese 6. helyezés Lázár Simon 4. helyezés U13 kcs: Fischer-Colbrie Fédra 3. hely Király Csenge Zsófia 4. helyezés Beke Adrienn 23. helyezés Csapat 3. hely U14 kcs: Kántor Benedek 1. hely Laser-Run egyéni eredmények: U11 kcs: Fischer-Colbrie Jázmin 4. helyezés U12 kcs: Pocsai Noémi Emese 2. hely Lázár Simon 1. hely U13 kcs: Fischer-Colbrie Fédra 2. hely Király Csenge Zsófia 6. helyezés Beke Adrienn 8. helyezés Csapat 1. hely Prekob Bence 7. helyezés U14 kcs: Kántor Benedek 1. hely Laser-Run váltó eredmények: U12 kcs: Pocsai Noémi Emese - Lázár Simon 2. hely U13 kcs: Király Csenge Zsófia - Fischer-Colbrie Fédra 2. hely Beke Adrienn - Prekob Bence 1. hely Mindenkinek szívből gratulálunk az elért eredményéhez ! Július végén terep versenyeken vettek részt a fiatalok.  Terepen és akadályokon küzdöttek a versenyzőink a hétvégén. Les Flóra Lázbérzen indult a Sri Chinmoy versenyen: Női abszolút 1.hely kategóriában 1.hely Táv: 8,4km, idő 38:24, tempó 4:34/km. Nagyon ügyes volt a kisasszony! Közben Erdődi Péter Szentesen szerepelt OCR versenyen és lett a kategóriájában 3. helyezett és ezzel bekerült a korosztályos válogatottba. Gratulálunk!!! MISKOLC STG KIDS Bence Kottman LAZ Multisport Racing Mészáros László Folytatjuk!!!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

U18-as OB eredmények (Egy kis visszatekintés)

p, 08/04/2023 - 16:30

Egy kissé régen posztoltunk már eredményeket ezen az oldalunkon, ezért most egy kis visszatekintés következik.
Lövei Vanda bronz érmet nyert az U18-as Atlétikai OB első napjan, 1500 m-en. Okos versenyzéssel, végig szépen kontrollálva a mezőnyt, remek hajrával szerezte meg a bronz érmet. Galsi Laura és Vastag Nóra mögött. 

Három DVTK-s ifi lány képviselte csapatunkat az U18-as Atlétikai OB második napján. 800 m-en Béres Emma és Zibrinyi Luca indultak és szezonbeli legjobb eredményükket elérve teljesítették a távot. Béres Emma DVTK SE 2:35.19 SB, Zibrinyi Luca DVTK SE, 2:41.58 SB. Lövei Vanda DVTK SE, 3000 m-en indult ezen a napon. Esélyeshez méltóan küzdötte végig a versenyt. Mészáros Emmával fej-fej mellett haladtak az élen az utolsó körig. Ahol végül Emma bizonyult gyorsabbnak, de így is egyéni csúccsal lett ezüstérmes Vanda. Idő: 10:23.98 PB. Eközben Zákányi Panna DVTK SE, Kassán versenyzett utcai 10 km-en és győzedelmesketett a nők között.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Négy helyszínen sok jó eredmény született a hétvégén

k, 05/16/2023 - 11:03
Négy helyszínen is versenyeztek csapatunk tagjai a DVTK és a Miskolci Sportiskola színeiben. Az öttusázóink, Hunyadi Levente vezetésével Tatán küzdöttek a hétvégén. Két versenyt is végigcsináltak. Részletes eredményeikről a Sportiskola oldalán lesz beszámoló. Itt röviden annyit írunk, hogy a Herczeg Áron, Kántor Benedek és Kántor Vince összeállítású U15-ös csapat egy győzelmet és egy második helyet szerzett. Lövei Gréta pedig egyéniben 6. helyen zárt. Az újoncok és a serdülők Gödöllőn versenyeztek, a regionális liga fordulón. Mindannyian valamennyi versenyszámban egyéni csúcsokat futottak. Szereztek két bronz, két ezüst és egy aranyérmet. Valamit értékes ranglista helyezéseket.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Elkezdődött a 2023-as szabadtéri szezon

cs, 03/23/2023 - 14:41
Éppen csak kiléptünk a fedett csarnokokból és máris elkezdtük a szabadtéri szezont. Természetesen az ilyenkor szokásos Mezeifutó OB-val. Két remek kis csapattal (Miskolci Sportiskola diákjai és a DVTK SE atlétáival) utaztunk el Gödöllőre, ahol impozáns környezetben a Királyi Kastély partkjában került megrendezésre a verseny. Az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket, mert csodás tavaszias idő fogadott bennünket. Nagy csatákat hozott minden futam és szerencsére majdnem minden korosztályban (az OB kategóriákban) érdekeltek voltunk. Többen is kiemelkedően szerepeltek. Kántor Benedek U14-es korosztályban bajnoki címet szerzett, Lövei Vanda pedig bronz érmet hozhatott haza. De mindenki maximálisan kitett magáért és küzdött a csapatáért!

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Rendelkezés az adó 1%-ról.

k, 02/14/2023 - 09:02
Kedves Barátaink! Alapítványunk 15 éves működésének legnehezebb éve elé nézünk. A növekvő költségek és az egyre karcsúbb támogatások miatt komolyan elgondolkoztunk, hogy itt a vége. Azonban úgy döntöttünk, hogy a Nomád Terepfutó Suli eddig elért eredményei, és a gyerekek miatt folytatnunk kell a munkát, nem ereszthetjük szélnek a csapatot. A csapatot, melynek tagjai remek közösséggé kovácsolódtak és egymást is segítve váltak sportolókká, egészséges értékrendű kamaszokká, felnőttekké, akikre büszkék vagyunk mindannyian. Ezért van most még nagyobb jelentősége, hogy adótok 1% -át a Nomád Terepfutó Suli csapatának ajánlátok fel! Kérünk mindenkit, hogy munkahelyi közösségeken belül is kollégáknak, sportbarátoknak hívjátok fel figyelmünket alapítványunk munkájára. Honlapunk:https://nomadsportalapitvany.hu/ nsa-szoro-v2-2023.png

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Fedettpályás Serdülő OB és nyílt verseny Budapesten

p, 02/10/2023 - 10:01
Kemény, de eredményes hétvégén vagyunk túl. Budapesten rendezte a MASZ a Fedettpályás Serdülő Országos Bajnokságot, valamint egy nyilt két napos versenyt. Egyéni csúcsok tömegével hálálták meg a fiatalok, hogy elvittük őket erre a megmérettetésre. A Miskolci Sportiskola és a DVTK SE kiváló futói, szinte mindannyian megdöntötték életük eddigi legjobb eredményét. Szóval jól halad a felkészülés és eddig eredményes az alapozás. Részletes eredmények: Serdülő OB: Fiú 800 méter: 3. hely Herczeg Áron 2009 Miskolci Sportiskola 2:06.46 PB Fiú 1500 méter: 10. hely Erdődi Péter 2009 Miskolci Sportiskola 4:58.35 PB Fiú 3000 méter: 6. hely Erdődi Péter 2009 Miskolci Sportiskola 10:28.42 PB Leány 300 méter: 8. hely Barta Bodza 2009 Miskolci Sportiskola 43.68 PB (Edzője: László István) Leány 3000 méter: 5. hely Gombár Zoé 2008 Miskolci Sportiskola 11:07.71 PB MASZ Nyilt verseny: Leány 600 méter: 8. hely Fischer-Colbrie Fédra 2011 Miskolci Sportiskola 1:56.51 PB Leány 2000 méter: 8. hely Beke Adrienn 2011 Miskolci Sportiskola 7:54.40 PB Férfi 200 méter: 18. hely Orosz Balázs 2005 DVTK 23.67 PB (Edzői Tigyi József és Szász László) Női 800 méter: 18. hely Kozma Réka 2005 DVTK 2:29.21 SB Női 1500 méter: 8. hely Lövei Vanda 2006 DVTK 4:47.81 PB Női 3000 méter: 4. hely Zákányi Panna 2000 DVTK 11:11.26 (Edzője: Szász László) Férfi 60 méter gát: 7. hely Orosz Balázs 2005 DVTK 8.91 (Edzői: Tigyi József és Szász László) Gratulálunk mindenkinek!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Lövei Vanda a Csupasportnak nyilatkozott

sze, 02/01/2023 - 14:42

Januárban a női U18-as korosztály egyik legjobb hosszútávfutója nyilatkozott a Csupasport oldalának. A cikket az alábbi linkre kattintva olvashatjátok: 
https://www.csupasport.hu/futas/az-olimpia-a-nagy-alma-a-dvtk-tehetseges-hosszutavfutojanak-75746/

310267208_792068375099006_5297777746055260293_n.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Megkezdődött a fedettpályás szezon, de azért terepen is jártunk

h, 01/23/2023 - 11:26
Idei első fedettpályás versenyünkön vettünk részt január 21-én Nyíregyházán. Egyelőre csak az alapozás közben beiktatott kis változatosságot adó versenynek szántuk. Azért az egyéni csúcsok azt mutatták, hogy érdemes volt bemenni az impozáns és szuperül felszerelt Nyíregyházi Atlétikai Centrum fedett csarnokába. A DVTK SE és a Miskolci Sportiskola versenyzői is szépen szerepeltek. Közben Erdődi Péter (2009) a terepakadályfutó csapattagunk Nagymaroson indult a Sapartan versenyen, ahol szombaton és vasárnap is két-két futamban indult (egyenként 4 km-es futamok voltak, sok érdekes akadállyal). Valamennyi futamot megnyerte!!! Tehát egy hétvége alatt 4 győzelmet is begyűjtött! Fedettpályás eredmények(csak abszolút eredmények voltak, nem volt korosztályos bontás): Férfi 400 méter: 22. hely Orosz Balázs 2005 DVTK 54.80 PB (Szász László és Tigyi József tanítványa) Férfi 800 méter: 17. hely Herczeg Áron 2009 Miskolci Sportiskola 2:08.58 PB (A mezőny legfiatalabb tagjaként!) Női 800 méter: 4. hely Kozma Réka 2005 DVTK 2:34.41 SB 6. hely Kevenci Laetitia 2009 Miskolci Sportiskola 2:40.19 PB 8. hely Molitorisz Noémi 2006 DVTK 2:40.85 PB 10. hely Fischer-Colbrie Fédra 2011 Miskolci Sportiskola 2:47.24 PB 11. hely Beke Adrienn 2011 Miskolci Sportiskola 2:54.18 PB Női 3000 méter: 1. hely Lövei Vanda 2006 DVTK 10:37.39 PB 2. hely Zákányi Panna 2000 DVTK 10:52.68 SB (Szász László tanítványa) 3. hely Behan Anikó 1973 DVTK 11:27.59 PB (Szász László tanítványa) 4. hely Gombár Zoé 2008 Miskolci Sportiskola 11:28.27 PB Gratulálunk mindenkinek!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Első versenyeink 2023-ban. Tarcal és Tihany

cs, 01/19/2023 - 13:00
A téli táborunk záró napján néhány versenyzőnkkel elmentünk Tarcalra, az V. Extrém Tarcal Tokaj Kör elnevezésű terepfutó versenyre. Ahol a fárasztó tábori élet ellenére, mindenki kiválóan szerepelt. Lövei Vanda a múlt évben felállított páylacsúcsát is megdöntötte több mint 3 perccel! Szóval remekül kezdődött ez az év. Eredmények: 5 km: 1. hely Behan Anikó (DVTK SE, edzője Szász László). Abszolút és korosztályos első hely, pályacsúccsal: 29.49. 3. hely abszolútban és korosztályos 1. hely: Fischer-Colbrie Fédra (Miskolci Sportiskola). Időeredménye: 31.56. 3. hely a korosztályában Fischer-Colbrie Jázmin (9 éves! Miskolci Sportiskola), Ideje: 35.18 10km: 1. hely abszolútban és korosztályban is Lövei Vanda (DVTK SE), Időeredménye: 53.55. Pályacsúcs a nőknél! 1. hely abszolútban és korosztályban is: Kovács Máté (DVTK SE, edzője Szász László). Időeredménye: 50.19. 1. hely a korosztályában: Erdődi Péter (Miskolci Sportiskola). Időeredménye: 1.02.15. Pár fotó a versenyről és a nagyon kemény pályáról (Molnár Tibortól és az Extreme Trail Hungary Sportegyesülettől). Tihanyban is győzelemmel mutatkozott be Lövei Vanda.
Január második hétvégéje sem telt el verseny nélkül. Lövei Vanda a DVTK SE atlétája a szervezők meghívására a Tihany Trail terepfutó versenyen vett reszt. Csodálatos idő, remek hangulat és látványos útvonal fogadta a futni vágyókat. Vanda pedig ismét diadalmaskodott a 10 km-es távon (10.8 km). Gratulálunk! Szépen alakul a formája a fedettpályás szezon előtt. Január utolsó két hétvégéjén, már fedettpályán folynak a versenyek.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Mezei Liga 1. forduló és 21. Baratság Maraton Miskolcon

sze, 10/26/2022 - 13:15
Beindult a mezei szezon és egy nagy csapattal a Miskolci Sportiskola és a DVTK SE atlétáival mi is tiszteletünket tettük Békéscsaba mellett a pósteleki parkerdőben. Minden futamban voltak érdekeltségeink. A legfiatalabbak, az U14-es lányok kezdték a küzdelmeket, nekik 2000m volt a penzum. Őket követték az U14-es fiúk és az U16-os lányok. Nekik már 3000 m-t kellett megtenniük egy 1500m-es éles kanyarokkal nehezített pályán. Majd szép sorban jött minden korosztály, U18, U20 és felnőtt. Ahol különboző korosztályoknak azonos volt a táv, együtt indították őket. Értékelés természetesen külön volt. A miksolci fiatalok remekül szerepeltek. 3 aranyérmet is sikerült elhozni, az értékes helyezések mellett. Eredmények: U14-es lányok 2000m: 7. hely Fischer-Colbrie Fédra 2011 Miskolci Sportiskola 7:29 PB 10. hely Szakács Via 2011 Miskolci Sportiskola 7:50 PB 12. hely Beke Adrienn 2011 Miskolci Sportiskola 8:13 PB 14. hely Marjas Lili Anna 2011 Miskolci Sportiskola 8:36 PB 15. hely Béres Vanda 2010 Miskolci Sportiskola 8:41 PB U14-es fiúk 3000m: 1. hely Kántor Benedek 2010 Miskolci Sportiskola 9:41 4. hely Kántor Vince 2010 Miskolci Sportiskola 9:54 PB 12. hely Rasztóczky Péter 2011 Miskolci Sportiskola 12:43 PB (Majkut Gergely tanítványa) U16-os lányok 3000m: 8. hely Gombár Zoé 2008 Miskolci Sportiskola 10:52 SB 10. hely Kisely Szonja Mira 2008 Miskolci Sportiskola 11:04 PB 13. hely Kevenci Laetitia 2009 Miskolci Sportiskola 11:21 PB 14. hely Barta Bodza 2009 Miskolci Sportiskola 11:26 SB U16- os fiúk 4500m: 1. hely Herczeg Áron 2009 Miskolci Sportiskola 14:44 17. hely Molitorisz Donát 2009 Miskolci Sportiskola 17:45 U18-as lányok 4500m: 1. hely Lövei Vanda 2006 DVTK 15:26 12. hely Molitorisz Noémi 2006 DVTK 17:48 18. hely Hulényi Anna 2007 Miskolci Sportiskola 20:04 PB 19. hely Zibrinyi Luca 2006 DVTK 20:37 U18-as fiúk 6000m: 11. hely Pocsai Levente 2007 Miskolci Sportiskola 19:40 U20-as nők 6000 m: 5. hely Lövei Gréta 2004 DVTK 28:01 U20-as férfiak 7500 m: 5. hely Tóth Balázs Márton 2004 DVTK 22:43 SB (Papp János tanítványa.) U23-as férfiak: 7. hely Pócs Levente 2003 DVTK 26:08 SB Gratulálunk mindenkinek!!! 

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Támogatóink