Terepfutásról fiataloknak

Frissítve: 49 perc 38 másodperc

X. Baradla Underground Trail, Aggtelek

h, 09/06/2021 - 11:12
Szeptember 4-én, szombaton rendezték Aggteleken a X. Baradla Underground Trail nevű futóversenyt, amely idén is nagyon sok embernek adott kellemes szórakozást, kemény versenyeket és életre szóló emlékeket. A rendezésbe besegített a Nomád Sport Alapítvány gárdája is. Szűcs Máté versenyigazgató és csapata mindent megtett, hogy minden igényt kielégítő rendezvényt hozzanak össze és nem is kellett csalódnia senkinek. Szuper időjárás, jó hangulat, finom ételek, remek futók voltak a helyszínen, az Aggteleki Kempingben. A Terepfutó Suli sok-sok növendéke is indult természetesen. Akik délelőtt futottak, azok a délutáni programben segítettek. Akik a délutáni futamban voltak érdekeltek, azok délelőtt dolgoztak valamelyik ellenőrzőponton,vagy a célban. tartalmas nap kerekedett ki így ebből. Délelőtt a 34 és a 16 km-es távok rajtoltak, valamint a gyerek futam, ahol a legkisebbek 1 km-es kört teljesítettek, a nagyobbaknak 2 km volt a penzum.

[...] Bővebben!

Fiataljaink a Skyrunning Youth Cup-on jártak

cs, 09/02/2021 - 11:22
Fogadjátok szeretettel a Iván Levente beszámolóját, a júliusi Skyrunning Youth Cup-ról. 2021 július 27.-én kora este indult el a magyar delegáció az Olaszországban megrendezésre került ifjúsági és utánpótlás Sky Running világbajnokságra. A 8 fős csapatot 5 miskolci atléta erősítette: Kovács Máté, Rokonay Szonja, Farkas Balázs, Németh Luca és Iván Levente. Utóbbi három versenyző korábban már kétszer is helyet kapott az MSTSZ válogatott keretében, míg Máté és Szonja számára ez volt az első Sky VB. Az utazás Luca esetében repülővel egyénileg, a többiek esetében egy 9 személyes mikrobusszal történt, a két csapatvezető Oszacki Géza és Oszaczki-Vidóczky Katalin jóvoltából. A kora esti indulást követően, az éjszakát és a másnap délelőttöt autóban töltötte a csapat, majd néhány órás pihenőt tartva barangoltak egyet Ancona ókori múltú kikötővárosában. Az utazásban elgémberedett lábak felfrissítése jegyében, a délutánt egy kellemes tengerparton töltötték. Aznap esti szálláshelyük elfoglalását követően, átmozgató futással és pizzázással zárták a napot. Másnap az utolsó kilométerek megtétele után, délben érkeztek a versenynek helyet adó Gran Sasso területére Fonte Cerreto településre, és egy kiadós ebéd után elindultak pályabejárásra.

[...] Bővebben!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Győzelem a Vivicittán és még sok szép dobogós eredmény...

cs, 07/22/2021 - 17:42
Termelünk, halmozunk. � Igen csak tartalmas hétvégén vagyunk túl ismét. Annyi helyen versenyeztek a csapatunk tagjai, hogy felsorolni sem egyszerű. � Kezdjük egy éjszakai futóversennyel. Fischer-Colbrie Fédra ugyanis Balatonlellén, szombaton éjszaka egy igen hangulatos futóversenyen szerepelt és fiatal kora ellenére (2011-es születésű) a nők között 3. helyen végzett a 3,5 km-es távon. Akadályfutóink is kitettek magukért. Király Csenge Zsófia vasárnap, Erdődi Péter szombaton és vasárnap is 2-2 futamban szerepelt a Spartan Kids versenyen Kazincbarcikán. Csenge Zsófia Király az élmezőnyben küzdötte végig a több mint 4 km-es távot. Petya pedig 4-ből 3 futamot megnyert, a 4. futamban pedig 2. helyen végzett. Vasárnap a hosszútávosaink Budapesten jeleskedtek, a Vivicitta utcai futóversenyen. Zákányi Panna a DVTK SE versenyzője kategóriájában (W20) 2. helyen végzett a félmaratoni távon. 1.38.57-es időeredménnyel. Lövei Vanda fantasztikus futással, megnyerte a nők között, a 10 km-es távot. Pedig a válogatott hegyifutónk még csak 15 éves. A versenyt csak edzésnek szánta, ugyanis a hónap végén utazik Olaszországba (8 miskolci futóval egyetemben!) a Sky Running Youth Cup ra. A Vivicitta egy jól sikerült iramedzés volt, amit kiválóan teljesített. Időeredménye: 41.06 lett, amivel a férfi mezőnyben is az előkelő 16. helyen ért célba. Gratulálunk valamennyi ügyes kis és nagy versenyzőnknek! Büszkék vagyunk rátok!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Edzés a Magas-Tátrában június utolsó napján.

cs, 07/22/2021 - 17:36

Amíg idehaza a kánikulában próbálnak túlélni az atlétáink, addig szerdán a Sky Youth Cup-ra készülő futóinkat elvittük a Magas Tátrába, hogy végre annyi hónap nélkülözés után újra magas hegyek között tréningezzenek. Csodás napot fogtunk ki és bizony ki is használtuk rendesen. Délelőtt a Csorba-tó partjáról felfutottunk a Poprádi-tóhoz, majd a kegyetlenül meredek ösvényen az Ostervára(1980m). Onnan visszakocogás a Csorba-tóhoz. Ebéd, kis szieszta és délután a nagyobbak elfutottak a magistralén a Jamské-tóhoz(oda-vissza 10 km). A kisebbek a Csorba-tó körül futottak 4 kört(ez 9 km lett). Igen tartalmas és szép nap volt.