IX. Görömbölyi Terepfutóverseny Terepfutó Diákbajnokság eredmények

2019. május 25-én került megrendezésre, már 9. alkalommal a görömbölyi pincesornál a terepfutó diákbajnokság. A Nomád Sport Alapítvány és a Szilágyi Dezső Általános Iskola, Görömbölyi Tagiskolájának együttműködésében.
Mivel a verseny előtti napokban sok csapadék esett, ezért eléggé saras ösvények várták a futókat. Szerencsére azonban nem tántorította el a fiatalokat és szép számmal eljöttek idén is a Görömbölyi pincesoron lévő Hetedhét Pince előtti versenyközpontba. 8 futamban indulhattak a terepfutók, az óvodás korosztálytól a felnőttekig. A legfiatalabbaknak 1,2 km-es erdei kört kellett teljesíteniük, a 3-4. korcsoportos általános iskolásoknak 3,4 km-es emelkedőkkel nehezített kört kellett lefutniuk, míg a középiskolásoknak 6,8 km volt a penzum. A felnőttek közül a felkészültebbekre 10,2 km várt. A kevésbé felkészültek 3,4 km-en indulhattak. Több mint 100 versenyző állt rajthoz a nap folyamán és az időjárás is végig kegyes marat a résztvevőkhöz. Így egy igazán jó hangulatú és családias futóünnep kerekedett szombat délutánra.
A rendezvény égisze alatt, az ifjúsági korosztály számára válogató versenyt rendezett a MASZ Hegyifutó Bizottsága, az augusztusban megrendezésre kerülő Youth Cup-ra, vagyis az ifi Hegyifutó VB-re. amelyet Olaszországban bonyolítanak majd le. A válogatott aspiránsoknak, szintén 6,8 km-t kellett teljesíteniük, megmászva közben 3 nagyobb emelkedőt is. Végül összeállt a dobogósokból a tágabb válogatott keret. Néhányan ugyanis már elnyerték a tagságot, a korábban megrendezett Hegyifutó Országos Bajnokság során. 
 
Így a tágabb keret az alábbi:
Lányok:  Spiller Tiziana, Rokonay Szonja,  Nagy-György Csenge, Petró Réka
 
Fiúk: Marx Balázs, Farkas Balázs,  Juhász Patrik Ákos, Pócs Levente
 
Közülük 4-en Miskolciak.
 
Az általános iskolásoknál, az abszolút eredmények mellett, külön kerültek értékelésre a leggyorsabb Görömbölyi gyerekek. Így igen sok szép kupa és érem talált gazdára.
 
Az óvodás korosztály dobogósai:
Lányok: 1. Pocsai Noémi,  2. Bárdos Csepke Vejke.
Fiúk: 1. Glódi Marcell,  2. Nagy Botond Levente, 3. Molnár Máté.
 
1. Korcsoport, iskolások:
Lányok: 1. Diószegi Nelli, 2. Tóth Zengő,  3. Király Csenge
Fiúk: 1. Kántor Benedek,  2. Kántor Vince,  3. Bárdos Bercel
 
2. Korcsoport:
Lányok: 1. Csikász Panni,  2. Simon Csilla,  3. Brógli Hanna
Fiúk: 1. Herczeg Áron,  2. Tótg Regő Ágoston,  3. Farkas András
 
3. Korcsoport:
Lányok: 1. Zibrinyi Luca Kata,  2. Bánhegyi Brigitta,  3. Lövei Wanda
Fiúk: 1. Nagy Dániel,  2. Pocsai Levente,  3. Takács Bence
 
4. Korcsoport: 
Lányok: 1. farkas Orsolya,  2. Lövei Gréta,  3Kiss Kitti
Fiúk: 1. Vargay Tamás,  2. Gunda Kristóf,  3. Zsófi Levente.
 
További Eredmények(5-6. korcsoport és a nyílt futamok):

Támogatóink